16 Eylül 2007 Pazar

MUĞLA - Ali Bahçetepe, Datça’da gerçekleştirdiği “Dünya Beton Blok Kırış Rekoru” denemesinde, iki ayrı dalda dünya rekorunun sahibi oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Tekvando Dünya Kırış Şampiyonu Bahçetepe’nin Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan amfi tiyatroda yaptığı rekor denemesini Guinness gözlemcisi Kelly Garrett, Tekvando Milli Takımı yetkilisi Selahattin Şahin, Tekvando 1. Derece Dünya Hakemi Galip Yalçınkaya ve Tekvando Federasyonu temsilcisi Emine İpek ve yüzlerce vatandaş izledi. Ali Bahçetepe, izleyenlerin şaşkın bakışları arasında 325 beton bloktan 317 tanesini 1 dakika içinde kırarak “Dünya Beton Blok Kırış” şampiyonu olurken, aynı denemede bir vuruşta 25 beton blok kırarak yeni bir dünya rekorunun da sahibi oldu.



Cehaletimi maruz görün ama, bu kadar blok kırmanın, elinize, zekanıza, vatana ya da millete ne gibi bir faydası oluyor. Dediğim gibi cahilim bilmediğim bi faydası varsa öğrenmek istiyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cehaletiniz gerçekten maruz görülmeyecek gibi değil.birçok faydası var mesela Türk bayrağını başka ülkelerde dalgalandırmak bunun en gzl örneği! hocamızında Türkün adını spordada Dünya ya duyurmaktan başka bi amacı yok zaten çünkü bu en güzel amaç...